تاریخ تمدن سایر ملل - گزیده ای از تاریخ تمدن جهان باستان (ایران، مصر‍، یونان

     

 

 

 

 

.: سایر زبان ها : عربی ؛ انگلیسی ؛ ترکیه ؛ فارسی :.

 

.: سایر بخش ها: دانلود کتابهای باستانی؛ ؛ اساطیر و افسانه های باستانی ؛ چهره های ماندگار ؛ انی کاظمی :.



استون هنج:.

استون هنج دوایر سنگی استون‌هنج یکی از عجایب جهان باستان و از مشهورترین محوطه‌های باستانی امروز جهان است که از سال 1986 در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. قدمت این محوطه باستانی که در دشت سالزبری در ویلت‌شایر انگلستان واقع شده است، به عصر نوسنگی و عصر مفرغ برمی‌گردد. استون هنج

دوایر سنگی استون‌هنج یکی از عجایب جهان باستان و از مشهورترین محوطه‌های باستانی امروز جهان است که از سال 1986 در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. قدمت این محوطه باستانی که در دشت سالزبری در ویلت‌شایر انگلستان واقع شده است، به عصر نوسنگی و عصر مفرغ برمی‌گردد.

 

 

استون‌هنج از دو دایره‌سنگی متحد‌المرکز تشکیل شده است که ارتفاع سنگ‌های دایره درونی آن به 6 متر و وزن‌شان به حدود 50 تن می‌رسد. به عقیده کارشناسان، استون‌هنج در چند مرحله و در یک بازة زمانی هزارساله، از 3 هزار تا 2 هزار سال پیش از میلاد مسیح، ساخته شده است.

 

ساخت استون‌هنج در زمان خود یک شاهکار مهندسی و مستلزم انگیزه، وقت و نیروی انسانی بالایی بوده است. با این حال تا امروز دلیل ساخت استون‌هنج روشن نشده است، هر چند تئوری‌های زیادی در مورد کاربرد و دلیل ساخت این دوایر سنگی وجود دارد که هنوز هیچ یک از آن‌ها به یقین ثابت نشده‌اند.

دایره بیرونی استون‌هنج که قطر آن به 115 متر می‌رسید، از سنگ‌های نسبتاً کوچکتری ساخته شده است و دو شکاف که به عنوان ورودی عمل می‌کرده‌اند، در شمال شرقی و جنوب آن قرار دارد. در قرن هفدهم، جان اوبری، باستان‌شناس انگلیسی در لبة درونی این دایره، 56 گودال کشف کرد که به نام خود او مشهور شدند. بر اساس یک نظریه، این گودال‌ها احتمالاً روزی الوارهایی را به صورت ایستاده در خود جای داده بودند، اما تاکنون هیچ مدرکی که این فرضیه را تأیید کند به دست نیامده است.

دایره درونی استون‌هنج در حدود هزار سال بعد ساخته شده است. در این زمان حدود 74 تخته سنگ عظیم که وزن بعضی از آن‌ها به 50 تن می‌رسید، از کوه‌های مارلبرو داون در فاصله‌ 30 کیلومتری شمال استون‌هنج به این محل آورده شدند. از این تعداد 30 تخته سنگ دایرة درونی به قطر سی‌متر را تشکیل می‌دهند، 29 تخته سنگ به صورت افقی روی این تخته‌سنگ‌های ایستاده قرار گرفتند و 15 تخته‌سنگ آخر هم که از بقیه سنگ‌ها عظیم‌تر هستند، به شکل یک نعل اسب درون این دایرة دوم قرار گرفتند.

 

مطالعات کارشناسی که به تازگی صورت گرفته نشان می‌دهد برای انتقال این سنگ‌های 50 تنی از مارلبرو داون به محل فعلی‌شان، باید لااقل 600 مرد قوی‌هیکل در عملیات انتقال این سنگ‌ها شرکت می‌کردند.

در طول سال‌های گذشته، ساخت این بنای سنگی عظیم به اقوام مختلفی نسبت داده شده است، اما قوم سازنده استون‌هنج تا امروز هنوز مشخص نشده است. بر اساس پرطرفدارترین نظریه، ساخت استون‌هنج توسط اقوام نوسنگی در حدود 5 هزار سال پیش آغاز شد و بعدها توسط قوم دیگری که به تازگی شکوفا شده بود، ادامه یافت. برخی کارشناسان احتمال می‌دهند این قوم دوم که به قوم بیکر مشهور شده‌اند، از قسمت قاره‌ای اروپا به انگلستان آمده باشند، اما تاکنون هیچ مدرکی که این نظریه را تأیید کند به دست نیامده است.

 

استون‌هنج و ستاره‌شناسی در جهان باستان

نخستین مطالعات علمی در استون‌هنج در سال 1740 میلادی توسط ویلیام استاکرلی صورت گرفت. استاکرلی نخستین نقشه دقیق از استون‌هنج را تهیه کرد و با مطالعه این نقشه متوجه ارتباط احتمالی این بنا حرکت خورشید و ستارگان شد.

استون‌هنج در جهت شمال‌شرقی ـ جنوب‌غربی ساخته شده است و احتمالاً سازندگان آن هنگام ساخت آن قصد پیش‌بینی نقاط اعتدال بهاری و پاییزی (زمانی که طول روز شب با یکدیگر یکسان می‌شود) و نقاط انقلاب تابستانی و زمستانی (بلندترین روز و بلندترین شب سال) را داشته‌اند.
بنا بر مطالعات انجام شده در استون‌هنج، در نقطه انقلاب تابستانی، یعنی روز 21 ژوئن، خورشید از شمالی‌ترین بخش دایره بیرونی طلوع می‌کند و نخستین اشعه‌های آن درست از میان نعل اسب درونی رد می‌شود. به گفته کارشناسان، بسیار بعید است که چنین چیزی صرفاً بر اثر تصادف به وجود آمده باشد.

اما داغ‌ترین بحث و جدل‌های علمی پس از چاپ کتاب رمزگشایی از استون‌هنج، نوشته جرالد هاوکینز، ستاره‌شناس انگلیسی در سال 1963 درگرفت. هاوکینز در کتاب خود بر ارتباط استون‌هنج با حرکت ستارگان و نقاط اعتدالین و انقلابین تأکید کرد و گفت که از استون‌هنج در دوران باستان برای پیش‌بینی کسوف و خسوف خورشید و ماه استفاده می‌شده است. اما این نظریه در سال‌های اخیر و از سوی باستان‌شناسان و کارشناسانی چون ریچارد اتکینسن رد شده است.

 

نخستین حفاری‌های باستان‌شناسی در استون‌هنج

نخستین حفاری‌های علمی در استون‌هنج در اواخر قرن هجدهم میلادی توسط ویلیام کانینگتن و ریچارد کالت‌هور صورت گرفت.
در سال 1798 گودال زیر یکی از تخته‌سنگ‌های دایره درونی را که سقوط کرده بود مورد مطالعه قرار داد و در سال 1810،
با بررسی یکی از تخته‌سنگ‌ها متوجه شدند که این تخته‌سنگ در ابتدا ایستاده بوده است و در سال‌های اخیر سقوط کرده است.

در حدود سال 1840، چارلز داروین، دانشمند مشهور، از خانواده آنتروبوس که آن زمان مالکیت استون‌هنج را در اختیار داشت اجازه گرفت تا برای بررسی تئوری خود در زمینه نقش کرم‌های خاکی در تخریب محوطه‌های باستانی در استون‌هنج به حفاری‌های محدودی دست بزند.

در شب تحویل سال 1900 میلادی، یکی دیگر از تخته‌سنگ‌های عظیم دایره درونی افتاد و خانواده آنتوبوس، یک مهندس معدن به نام ویلیام گاولند را مأمور کردند تا این تخته‌سنگ را به حالت اولش برگرداند.
گاولند به رغم آن که هیچ تجربه‌ای در زمینه باستان‌شناسی نداشت، در طول حفاری‌های خود یکی از دقیق‌ترین و جامع‌ترین گزارش‌های مربوط به عملیات صورت گرفته در استون‌هنج را تهیه کرد.

اما بزرگترین حفاری باستان‌شناسی در استون‌هنج پس از انتقال مالکیت این محوطه باستانی به دولت انگلستان، در سال 1919 و توسط ویلیام هاولی و دستیارش رابرت نیوال صورت گرفت.
بزرگ‌ترین نتیجه حفاری‌های هاولی و نیوال که تا سال 1926 به طول انجامید، روشن شدن این نکته بود که استون‌هنج بر خلاف آن چه تا آن زمان تصور می‌شد در چند مرحله و در طول یک بازه زمانی طولانی ساخته شده است.

تحقیقات ریچارد اتکینسن، استوارت پیگات و مارکوس استون که در دهه 1950 میلادی و تحت نظر انجمن عتیقه‌شناسان انگلستان صورت گرفت، زمان‌بندی نسبتاً دقیق مراحل مختلف ساخت استون‌هنج را که تا امروز نیز معتبر باقی مانده است، آشکار کرد.

استون‌هنج در دوران معاصر

استون‌هنج امروز یکی از بزرگترین جاذبه‌های فرهنگی و توریستی کشور انگلستان است، به طوری که سالانه نزدیک به یک میلیون توریست انگلیسی و خارجی از این محوطه باستانی دیدن می‌کنند.
 

در سال‌های اخیر، عبور اتوبانA303 از نزدیکی استون‌هنج و ترافیک سنگین این اتوبان، باعث به خطر افتادن تمامیت و منظر استثنایی این محوطه در میان دشت سالزبری شده است.
در حال حاضر، بنیاد میراث انگلستان مشغول مطالعه طرح‌هایی در مورد عبور جاده از یک تونل زیرزمینی و ساخت یک مرکز توریستی در مجاورت استون‌هنج است که هنوز هیچ‌کدام از این طرح‌ها قطعی نشده‌اند.

در عین حال بررسی‌های علمی در مورد استون‌هنج نیز ادامه دارد و هر روز فرضیات جدیدی درباره چگونگی و علت ساخت این بنای سنگی منحصر به فرد مطرح می‌شود.
با این وجود هنوز هیچ یک از این تئوری‌ها نتوانسته‌اند توضیحی قانع‌کننده و همه‌جانبه در مورد استون‌هنج فراهم کنند و به این ترتیب راز این محوطه باستانی 5 هزارساله تا امروز سر به مهر باقی مانده است.

منبع : http://articles.ir/article2356.aspx


برسی حرف M در طول تاریخ باستان:.

نظریه‌ای وجود دارد مبنی بر این‌ که بیشتر تمدن‌ها در کنار کو‌ه‌ها و در نزدیکی آب‌ها شکل گرفته‌اند. از آن‌جا که این عناصر، بستری برای زندگی بشر بوده‌اند و بقای بشر نیز به آن‌ها بستگی داشته، بدیهی است که توجه وی به آن‌ها معطوف بوده است. از این روست که بر روی سفال‌ها و اشیای خانگی که از دوران باستان به دست ما رسیده، طرح‌ها و نقش‌های زیگزاگی به شکل WWWW دیده می‌شوند که کارشناسان از آن‌ها به عنوان سمبل‌ کوه یا آب دریاها و رودخانه‌ها یاد می‌کنند. قابل ذکر است که سفال از این لحاظ مورد توجه است که جزو اولین دست‌ساخته‌های بشر محسوب می‌شود که با ساده‌ترین و در دسترس‌ترین ابزار، یعنی آب و خاک (گل) خلق شده و نقش‌های روی آن دغدغه‌ها و امیدهای بشر دوران باستان را به نمایش می‌گذارد.    

اما نقش (WWWW) که هم برآمدگی و تورفتگی کوه‌ها را تداعی می‌کند و هم امواج آب را، بعدها در نوشتن و خط‌الرسم و به ویژه در حروف M و W به یادگار باقی ماند تا جایی‌که:

 1- واژه‌ای که معنی "کوه" می‌دهد، در زبان لاتین Mons است که حرف اول آن از نقش مورد بحث آمده است. واژه کوه در ربان انگلیسی قدیم Munt، در انگلیسی جدید Mountain، در فرانسه Montagne، در ایتالیایی Monte یا Montagna، اسپانیایی Montana، پرتغالی Monte، رومانیایی Munte، آلبانبایی Mal و به زبان هاوایی Mauna است که همگی با حرف M شروع شده‌اند.

2- همچنین واژه‌ای که معنی آب می‌دهد در زبان انگلیسی Water، آلمانی Wasser، لوکزامبورگی Waasser، مائوری Wai، لهستانی Woda، ساکسونی Watar، سواحیلی Waji، سومالی Waraabin، عبری Maya، عربی Myah و آفریقایی Water است. باز هم متوجه می‌شویم که حرف اول آن‌ها از شکل مزبور نشات گرفته است.

ادامه مطلب را مطالعه فرمایید...

نامه علی ابن ابیطالب به فرزندش حسن ::.

پسرم !

 

در رابطه با دیگران, دل خودت را میزان قرار بده

هر چه برای خودت می خواهی, برای آنها هم بخواه

هر چه برای خودت نمی خواهی, برای آنها هم نخواه

همان جور که خوش نداری به تو ظلمی شود, ظلمی نکن.

همان جور که دوست داری به تو خوبی کنند, خوبی کن.

هر چه فکر می کنی مردم اگر بکنند بد است , برای خودت هم بد حساب کن.

هر چه نمی دانی, نگو حتی اگر آنچه می دانی کم است.

هر چه نمی خواهی درباره ات بگویند, درباره ی کسی نگو.

 

پسرم بدان !

از خود راضی بودن, خلاف درستی و آفت اندیشه هاست.

بس ( به اینکه هستی راضی نباش ) و تمام سعی ات را بکن …

به مقصد هم که رسیدی, بیشتر از همیشه در برابر پروردگارت خاشع باش.

 

پسرم بدان !

راهی طولانی و دشوار,پیش روی داری و

قطعا به توشه ی کافی نیاز داری, به سبک باری,

و به این که قدم هایت درست و در مسیر باشند

بیش از طاقتت,  بار بر ندار

که مبادا در راه, سنگینی بار, دست و پا گیرت شود.

اگر بین نیازمندان کسی را یافتی که توشه ات را برایت به قیامت ببرد و

توشه را ,فردای محشر, در لحظه ی احتیاج به تو برگرداند,

وجودش را غنیمت بشمار ( انفاق کن انفاق کن) و بار را بگذار بر دوش او و

تا می توانی, بار و کوله اش را سنگین کن

شاید بعدها , کسی را با این مشخصات, بیدا نکنی.

هر کسی روز دارایی ات از تو وام می خواهد, وجودش را غنیمت بشمار

تا در ان روز تنگ دستی, روز گرفتاری وام را به توپس دهد .

 لطفا ادامه مطلب اینجا کلیک کنید...

' عیسی به زودی می آید ':.

متن قسمتی از کتاب های مقدس (عهد جدید) می باشد ، که در آخرین قسمت کتاب مقدس جدید آن یعنی " مکاشفه " به نوشته « یوحنا » است ، متن زیر در مورد منجی آخر زمان میباشد ، شما را به خواندن آن دعوت می کنم

 

" عیسی به زودی می آید "

 

...آنگاه فرشته به من گفت: « این سخنان راست و قابل اعتماد است و خدایی که وقایع آینده را از قبل به انبیا خود اطلاع میدهد ، فرشته خود را فرستاده است تا آنچه را بزودی روی خواهد داد به شما اطلاع دهد »

عیسی مسیح می فرماید : « گوش کنید ! من بزودی می آیم . خوشابه حال کسانی که آنچه را که در این کتاب پیشگویی شده باور می کنند. »

من ، یوحنا ، تمام این چیز ها را دیدم و شنیدم و زانو زدم تا فرشته ای را که آنها را به من نشان داده بود پرستش کنم . ولی او بار دیگر به من گفت « نه ، این کار را نکن ، من نیز مانند تو و برادرانت یعنی انبیا خدا و تمام کسانی که به حقایق این کتاب اعتماد دارند ، از خدمتکاران مسیح میباشم ، پس فقط خدا را پرستش کن. »

سپس به من دستور داده ، گفت : « پیشگویی های این کتاب را در دسترس همه بگذار ، چون به زودی بدکاران باز هم به کارهای بد خود ادامه خواهند داد و فاسدان باز هم فاسدتر خواهند شد ، ولی خوبان خوب تز و پاکان ، پاک تر میگردند»

عیسی مسیح میفرماید : « چشم به راه من باشید ، من به زودی می آیم و برای هر کس مطابق اعمالش پتداشی با خود خواهم آورد من الف و یا ، آغاز و پایان ، اول و آخر هستم. خوشابه حال کسی که لباس هایش را دائما میشویند. آنها اجازه ورود به شهر و خوردن میوه درخت حیات را خواهند داشت . اما فاسدان ، جادوگران ، زناکاران ، قاتلان ، بت پرستان ، دورغگویان و متقلبان ، به شهر راه نخواهند یافت » 

« من عیسی ، فرشته خود را نزد شما فرستادم تا همه چیز را با کلیسا ها در میان بگذارم . من از اصل و نسب داود هستم. من ستاره درخشنده صبح می باشم. »

« روح و عروس میگویند : بیا ! هر کس این را میشنود بگوید : بیا! هر که تشنه است بیاید ، و هر کس مایل است و از آب حیات به رایگان بنوشد »

به کسی که پیشگویی های این کتاب را میشنود به صراحت میگویم که اگر به نوشته های این کتای را چیزی اضافه کند ، خدا بلاهای این کتاب را بر سرش خواهد آورد و اگر از این پیشگوییُ مطلبی کم کند ، خداوند او را از درخت حیات و شهر مقدس که آن را شرح دادم ، بی نصیب خواهد ساخت . کسی که این چیزها را گفته است ، میفرماید « بله ، من بزودی می آیم ! »

« آمین ! ای عیسای خداوند ، بیا ! »

فقض خداوند ما عیسی مسیح بر همه شما باد !

آمین!

 

(یاد آور میشویم که به زودی قسمت های بسیار فراوانی از کتاب های مقدس را در اختیار بازدید کنندگان گرامی قرار خواهیم داد )


کشف بقایای قصر افسانه‌یی ملکه صبا در اتیوپی:.

بقایای قصر افسانه‌یی ملکه صبا پس از 9 سال کاوش توسط باستان‌شناسان آلمانی در یکی از محوطه‌های تاریخی اتیوپی کشف شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از بلومبرگ، گروهی از باستان‌شناسان آلمانی دانشگاه هامبورگ که از سال‌ها پیش به کاوش‌ در محوطه‌ی تاریخی آکسوم (Axum) اتیوپی مشغول‌اند، موفق به کشف بقایای قصر افسانه‌یی ملکه صبا شدند.

ادامه مطلب...
آنیمسیم(مذاهب قبیله ای):.


مذاهب قومی دارای خصوصیات گروهی قومی سرزمینی و فرهنگی به خود هستند.که در محیطهای سخت جغرافیایی یعنی نواحی قطبی و صحرایی وجود دارد.جمعیت آنها 4/2 درصد از کل جمعیت جهان را در  برمی گیرند.

کلمه آنیم یا آنیمه به معنای"تحریک کردن و به هیجان آوردن" از همان کلمه ی روح است. روح پرستی به این معنی است که قبایل ابتدایی بوجود ارواح نامرئی خاصی معتقد بودند. این ارواح دارای شخصیت انسانی هستند.

آنها معتقدندکه روح پس از مرگ به یکی از قوایا یا پدیده های طبیعت تبدیل می شود.و جسم به پدیده ای طبیعی تبدیل می شود و پرستش اشیاء به معنای پرستش و احترام به روح آنها است.

در آنیمیسم اعتقاد به تناسخ است. یعنی روح بعد از مرگ باقی می ماند وبه جسم دیگر بر می گردد و این جریان ادامه دارد ممکن است گاهی روح در حیوان یا نبات یا سنگ خانه می گیرد.

پیروان آنیمیسم : پیرو یک نوع  بت پرستی هستند و از هیچیک از مذاهب جهانی طرفداری نمی کنند


توتمیسم:.

توتمیسم معتقد است که قبیله های بدوی که امروز در افریقا- آمریکای شمالی و استرالیا در بدویت زندگی می کنند هر یک شی یا حیوانی را می پرستیدند و معتقد بودند که جد اعلای آنها همه از او منشعب شده اند که پس از مردن به صورت آن حیوان در آمده است.


هر قبیله توتمی دارد و افراد قبیله در مراسم عبادی و زندگی روزمره می کوشند به شکل آن در آیند و خوردن گوشت را برای خودشان حرام می دانند و جنبه تقدس و حرمت به آن داده اند.


   1   2   3   4      >



.: نوشته های آرشیو نشده :.
هر آمدنی رفتنی داشت. ما هم از پارسی بلاگ رفتنی بودیم.
[عناوین آرشیوشده]